Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
Pielęgnujemy eko-tradycje
 
 
 

"Smaczne zdrowe oryginalne, nasze dania regionalne"

Dnia 20 kwietnia w ZSCKR w Bobowicku odbyły się warsztaty kulinarne pod hasłem "Smaczne zdrowe oryginalne, nasze dania regionalne". Organizatorem i fundatorem warsztatów jest Agencja Rynku Rolnego, oddział w Gorzowie Wlkp.
To wydarzenie wpisało się na stałe w kalendarz imprez szkolnych, na które jak co roku przybyło wielu zaproszonych gości: pani Barbara Białek z Agencji Rynku Rolnego w Gorzowie Wlkp., pani Danuta Bancewicz i pani Anna Monkiewicz z Departamentu Rolnictwa i Ochrony Środowiska, pani Dyrektor Elżbieta Łyko i pani Grażyna Nowakowska z Lubuskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego, pani Katarzyna Frąckowiak z Lubuskiej Izby Rolniczej, członkowie Koła Związku Sybiraków w Międzyrzeczu: pani Maria Kulas, pani Helena Bura i pan Ryszard Szydłowski,  pani Zofia Plewa ze Starostwa Powiatowego, pani Katarzyna Hegenbarth i pani Aldona Gajek z Wydziału Edukacji, Spraw Społecznych i Promocji w Starostwie Powiatowym,   pani Gabriela Bujanowska - Dyrektor Zespołu Szkół Budowlanych w Międzyrzeczu, pani Anna Górzna - Dyrektor Zespołu Szkół Ekonomicznych w Międzyrzeczu, pani Arleta Stachecka - Dyrektor Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Międzyrzeczu, pan Roman Pisera -Przewodniczący Szkolnej Rady Rodziców.
Już po raz  piąty  uczniowie klasy trzeciej  Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wzięli udział w warsztatach, przygotowując, pod kierunkiem nauczycieli zawodu pani Elżbiety Nowak i pani Anny Ratajczak, wspaniałe dania.
Przed komisją konkursową uczniowie zaprezentowali 12 potraw w trzech kategoriach: potrawy z wieprzowiny, potrawy z wołowiny oraz potrawy z ryb słodkowodnych. Uczniowie sporządzili je z surowców pochodzących z lubuskich lasów, sadów oraz pól i gospodarstw rodzinnych.  Po degustacji wszystkie dania i potrawy zostały ocenione bardzo wysoko.
Potrawy wyróżnione w poszczególnych kategoriach zakwalifikowano do II etapu konkursu, który odbędzie się w Sulechowie na początku czerwca.
Gratulujemy!

gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1   

 




jubileusz
arimr
pwsz
iung
agronews

oke

kur gorzow

Copyright © 2014 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Zesłańców Sybiru w Bobowicku