Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
Pielęgnujemy eko-tradycje
 
 
 

Podsumowanie V edycji konkursu kulinarnego

Podsumowanie V edycji konkursu kulinarnego „Zdrowe, smaczne, oryginalne, nasze dania regionalne”

Sulechów 27 maja 2015 roku

W konkursowych zmaganiach wzięli udział uczniowie z dziesięciu szkół: ZSCKR w Bobowicku, Henrykowie i Kamieniu Małym; ZSLiZ w Sulęcinie, ZST z Lubska, Świebodzina oraz ZSP z Iłowej, Gubina, Nowej Soli i Sulechowa. Szkołę naszą reprezentowali uczniowie z klasy III ż: Siemion Agata, Dudar Aleksandra i Bielecki Maciej. Każdy szkolny zespół miał za zadanie sporządzić i zaprezentować trzy potrawy po jednej z każdej ocenianej kategorii, a mianowicie: z mięsa wieprzowego, wołowego oraz ryb słodkowodnych. My przygotowaliśmy następujące specjały: żeberka  po "diabelsku", wołowinę duszoną w winie z kaszą gryczaną i pieczonymi burakami oraz sandacza zapiekanego z warzywami.   Komisja konkursowa przyznała nam II miejsce w kategorii dań z wieprzowiny za wyśmienite "diabelskie" żeberka. Nagrodą dla szkoły był zestaw profesjonalnych noży kuchennych oraz bon o wartości 150 zł, ponadto na każdego uczestnika czekał upominek.
Ostrzymy już noże i apetyty na przyszłe kulinarne spotkania i rywalizacje.

gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1  




jubileusz
arimr
pwsz
iung
agronews

oke

kur gorzow

Copyright © 2014 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Zesłańców Sybiru w Bobowicku