Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
Pielęgnujemy eko-tradycje
 
 
 

Tydzień Żytniego Chleba w Szkole

"Najważniejsze czego nam potrzeba, to kromka codziennego żytniego chleba....."

 

W dniach 7-11 XI 2016 w naszej szkole zorganizowany został " Tydzień Żytniego Chleba".

Chleb jako podstawowy artykuł spożywczy, jest bardzo ważny dla naszego zdrowia i prawidłowego funkcjonowania organizmu. Istotne jest więc, abyśmy mówili o nim jak najczęściej, byśmy wiedzieli jak został upieczony i co do niego zostało dodane.

W trakcie tego tygodnia promowaliśmy wśród uczniów zdrowy styl życia, ukazując historię tradycyjnego chleba wypiekanego na zakwasie, bez polepszaczy. Zachęcaliśmy także młodzież do spożywania zdrowego pieczywa razowego, na zakończenie przeprowadziliśmy degustację różnych rodzajów chleba dostępnych  na rynku.

gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1  




jubileusz
arimr
pwsz
iung
agronews

oke

kur gorzow

Copyright © 2014 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Zesłańców Sybiru w Bobowicku