Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
Pielęgnujemy eko-tradycje
 
 
 

Finał VI edycji konkursu kulinarnego "Zdrowe, smaczne, oryginalne"

Dnia 15.12.2016r. w Zespole Szkół Licealnych i Zawodowych w Sulęcinie odbył się finał konkursu kulinarnego "Zdrowe, smaczne, oryginalne nasze dania regionalne". Zwycięzcy szkolnych półfinałów z Henrykowa, Sulechowa, Kamienia Małego, Świebodzina, Sulęcina i Bobowicka walczyli o miano finalisty konkursu. Naszą szkołę reprezentowali uczniowie kl. II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Karolina Hołownia, Magdalena Steczyszyn, i Karol Stępień. Każdy zespół miał do przygotowania po jednej potrawie w trzech kategoriach: z mięsa drobiowego, z mięsa wieprzowego i danie jarskie. Efekty pracy uczestników konkursu oceniali: pan Łukasz Konik - szef kuchni w restauracjach należących do Uzdrowiska Konstancin-Zdrój S.A., prekursor kuchni molekularnej w Polsce; pani Barbara Piotrowska - Wicedyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp. oraz pani dr Karolina Dziewulska-Siwek - rzecznik prasowy Agencji Rynku Rolnego. 
Nasi uczniowie zdobyli dwa pierwsze miejsca:
- Magdalena Steczyszyn- za przygotowanie dania z mięsa wieprzowego,
- Karol Stępień - za przygotowanie dania z mięsa drobiowego. 
-Karolina Hołownia otrzymała wyróżnienie za przygotowanie rozgrzewającej zupy porowo- śmietankowej. 
Uczniowie otrzymali atrakcyjne nagrody rzeczowe sponsorowane przez Agencję Rynku Rolnego, Lubuski Urząd Wojewódzki, Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego, Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Kalsku, Lubuską Izbę Rolniczą.
Serdecznie gratulujemy!

gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1   

 




jubileusz
arimr
pwsz
iung
agronews

oke

kur gorzow

Copyright © 2014 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Zesłańców Sybiru w Bobowicku