Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
Pielęgnujemy eko-tradycje
 
 
 

Tydzień Żytniego Chleba w Szkole

W dniach 24-31 X 2017 tradycyjnie w naszej szkole odbył się po raz dziewiąty Tydzień Żytniego Chleba. W trakcie tego tygodnia promowaliśmy spożycie żytniego pieczywa wypiekanego na zakwasie, bez polepszaczy. Uczniowie kl. II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod okiem Pani Elżbiety Nowak przygotowali wystawę prezentującą różne rodzaje zdrowego pieczywa. Na zajęciach praktycznych pod nadzorem Pani Krystyny Orzeszko uczniowie wypiekali chleb według tradycyjnej receptury. Na koniec Tygodnia Chleba została zorganizowana degustacja chleba ze smalcem. Wszystkim bardzo smakowały wypieki naszych uczniów.

gallery1 gallery1 gallery1  




jubileusz
arimr
pwsz
iung
agronews

oke

kur gorzow

Copyright © 2014 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Zesłańców Sybiru w Bobowicku