Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
Pielęgnujemy eko-tradycje
 
 
 

Tydzień Dobrego Chleba

W dniach od 19 do 23 października 2013 roku uczniowie szkoły uczestniczyli po raz piąty w kampanii „Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia”, którego pomysłodawcą i koordynatorem była Fundacja Dobre Życie. W ramach akcji uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przygotowali tablicę informującą o historii wypieku chleba, gatunków chleba oraz zasadach zdrowego stylu życia. Informacje zamieszczone na tablicy cieszyły się dużym zainteresowaniem nie tylko wśród uczniów, ale także innych pracowników szkoły. Młodzież oraz nauczyciele na przerwach mieli możliwość degustacji różnych gatunków chleba wraz z dodatkami. Dopełnieniem informacji było ciekawie zaaranżowane stoisko z różnymi gatunkami chleba, które można zobaczyć na dołączonych zdjęciach. Święto chleba zostało włączone na stałe do kalendarza uroczystości szkolnych, ponieważ oprócz wartości edukacyjnych niesie ze sobą wartości wychowawcze, przypominając o tradycji i szacunku do chleba.

Elżbieta Nowak

gallery1 gallery1 gallery1  




jubileusz
arimr
pwsz
iung
agronews

oke

kur gorzow

Copyright © 2014 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Zesłańców Sybiru w Bobowicku